Fórumszabályzat

Amit tudni érdemes a nyugatairsoftról! A fórumhasználat szabályzata és az általunk használt játékszervezési szabályzatok!
Avatar
Private First Class
Private First Class
Hozzászólások: 27
Csatlakozott: 2013.05.16., csüt. 15:38
Tartózkodási hely: A törvények fölött
Csapatnév:
CsN
Airsoftozom:
1995
Idézet:
Készüljön föl az ítélethozatalra! A törvény Én vagyok!
Replika tipusa (fps):
Törvénytevő 2.0 (100000)
HozzászólásElküldve: 2013.05.18., szomb. 12:26
A nyugatairsoft.hu saját belátása és érdeke szerint szabadon rendelkezik a fórumban közzétett hozzászólással, ideértve az egyes hozzászólások részét vagy egészét képező tudományos-, műszaki-, irodalmi-, vizuális-, hang- és szoftveralkotások tárolását, vagy törlését is. A hozzászólás közzétételével a regisztrált felhasználó lemond – a nyugatairsoft.hu-n bármilyen formában közzétett – hozzászólása feletti rendelkezési jogáról; anyagi vagy más jellegű követelést a későbbiekben ezek tárolására, törlésére, vagy ezek megsemmisülésére alapozva nem támaszthat.

A hozzászólások valóságtartalmáért a nyugatairsoft.hu üzemeltetői semmilyen felelősséget nem vállalnak; azonban ha egy adott hozzászólás saját – vagy más – jogos és méltányolható érdekeit sérti, illetve közérdeket sérthet, azt indoklás nélkül törölhetik.

A nyugatairsoft.hu üzemeltetői nyomatékosan felhívja minden regisztrált felhasználó szíves figyelmét arra: alaposan és körültekintően mérlegeljék, milyen tartalommal, milyen formában teszik közzé hozzászólásaikat!

A fórumon üzleti tevékenység (kivéve saját tulajdon értékesítése) nem folytatható. Sem reklám, sem nagy tételben árusítással kapcsolatos topik, hozzászólás nem hozható létre.

A MODERÁCIÓ

A nyugatairsoft.hu közössége a fórum moderátoraira ruházza azt a jogot, hogy azokat a hozzászólásokat, amelyek megsértik a Hozzászólások törlése pontban foglaltak, vagy a moderálási alapelvek valamelyikét, eltávolítsák. Szintén a moderátorokra ruházza azt a jogot, hogy e szabályok súlyos megszegését követően a felhasználó regisztrációjának megszüntetését kezdeményezzék.

A nyugatairsoft.hu fóruma - a Off Board topic kivételével - erősen moderált. A moderátorok tevékenységüket a nyugatairsoft.hu üzemeltetőinek felkérésére, szabadidejükben végzik. Alapvető feladatuk biztosítani a folyamatos társalgás lehetőségét, ennek érdekében törlik a fórumokon közzétett hozzászólások közül azokat amelyek:

- akadályozzák a fórumok rendeltetésszerű használatát,
- üzemeltető rendszerének, vagy bármely felhasználó számítógépének működését általuk nem kívánt módon befolyásolják,
- tartalma jogszabályba, vagy jelen szabályzatba ütközik.
- tartalma a tulajdonos érdekeit sérti (engedély nélküli reklámozás, engedély nélküli hirdetés)

Az egyes fórumokat felkért moderátorok felügyelik. A moderátorok tudják az egyes hozzászólásokat utólag szerkeszteni, illetve részlegesen törölni; vagy változatlan formában meghagyják azokat, vagy törlik. Amennyiben azt szükségesnek vélik, a moderátorok a tartalmi beavatkozásokról a nevük feltüntetésével és a moderálás okának megjelölésével a moderált Hsz-en belül tájékoztatják a felhasználókat.

A folyamatosság és olvashatóság megőrzése érdekében a szabályzatba ütköző, így törlendő hozzászólásokkal együtt a rájuk adott válaszok is törlésre kerülnek (különösen, ha a hozzászóló az "idézet" funkciót használta azok megtételekor). Fentiekből következően azokra a hozzászólásokra, melyek valószínűleg sértik a moderálási szabályzatot, nem célszerű reagálni, hiszen ezek a reakciók is törlésre kerülnek!!!.

A moderátorok viszonylag kevesen vannak, így egyikük sem láthat minden egyes hozzászólást. Ezért kérjük, hogy ha egy felhasználónk olyan bejegyzésre bukkan, amely megítélése szerint jelen szabályzat valamelyik pontjába ütközik, esetleg egyéb módon akadályozza a kulturált társalgást, jelezze a azt a moderátoroknak a "Jelentem" gomb használatával!

1. Hozzászólások törlése

a.) Jogsértő hozzászólások.

Jogsértő minden olyan hozzászólás, amely a közzétételének időpontjában hatályos magyar jogszabályba ütközik, illetve bűncselekményre vagy egyéb jogsértésre történő felhívást, arra való jelentkezést tartalmaz.

b.) Bármely regisztrált felhasználó valós személyes adatait (például: név, lakhely, munkahely, beosztás stb. – ún. "IRL adatokat") tartalmazó hozzászólások.

Kivételt képeznek azon esetek amikor a nyugatairsoft.hu fórumain az érintett regisztrált felhasználó saját maga hozta nyilvánosságra valós személyére vonatkozó adatait, azonban más felhasználó ebben az esetben sem terjeszkedhet túl az eredeti közlés adattartamán.

c.) Alpári illetve agresszív, fenyegető hangnemű hozzászólások.

Azt, hogy egy hozzászólás alpári, agresszív vagy fenyegető-e (stb.), a moderátorok feladata eldönteni az adott topic, illetve a téma jellegének függvényében.

d.) A kifejezetten e célt szolgáló rovatokon kívüli, a szerkesztéssel, moderálással, a szerkesztőkkel vagy a moderátorokkal foglalkozó hozzászólások.

e.) A jó ízlést sértő, ilyen képeket tartalmazó, gyűlöletkeltésre, megfélemlítésre alkalmas, valamint az ilyen témájú web-oldalakra mutató csatolásokat tartalmazó hozzászólások.

f.) Egyes regisztrált felhasználókat sértő, lejárató, illetve egyértelműen velük kapcsolatosan alpári vagy sértő módon kinyilvánított véleményeket - személyeskedést - tartalmazó hozzászólások.

Egyes regisztrált felhasználó(ka)t sértő, lejárató, illetve olyan, egyértelműen hozzá(juk) köthető rovat, amely alpári című vagy tartalmú, nem nyitható.

g.) Témaromboló hozzászólások

/1 Technikai rombolás: "kisregények" bemásolása, a rovatok letöltését akadályozó vagy lényegesen lassító csatolások ("linkek"), képek, elrontott UBB-kódok, automatikusan induló file-letöltések, átirányítások és minden más olyan beavatkozás, ami megváltoztatja a rovat méretét, megjelenését, illetve akadályozza annak rendeltetésszerű használatát (például szöveg nélküli hozzászólások stb.).

/2 Tartalmi rombolás: a kulturált, folyamatos társalgást feltűnően, szándékosan akadályozó és zavaró, vagy témán kívüli ("offtopic") hozzászólások.

/3 Ismétlés ("flood"): ha nem szándékos (azaz véletlen) az ismétlés, egy bejegyzés meghagyása mellett a többi példány törlésre kerül. Szándékos floodnak számít, ha egy regisztrált felhasználó az adott hozzászólást egy vagy több rovatban, kettőnél több alkalommal helyez el.

/4 Törölt hozzászólás - részbeni vagy teljes - visszamásolása.

/5 Törölt, összevont, áthelyezett rovatok újraindítása, ismételt megnyitása.

h.) Politikai tartalmak törlése: szélsőséges politikai ideológiák kifejtése, airsofttal nem összefüggő napi politikai események megbeszélése. Politikai hovatartozáshoz, pártokhoz köthető regisztrációk, aláírások.

2. Letiltások

A moderátorok a jogsértő, továbbá a kulturált társalgást szándékosan vagy ismétlődően akadályozó felhasználók jogosultságainak korlátozását kezdeményezhetik.
Több fórumot érintő, kirívóan súlyos esetben a fórumok adminisztrátorai az adott regisztrált felhasználót letilthatják a teljes fórumra vonatkozóan is, összes – addig közzétett – hozzászólásának törlésével együtt.

Olyan nick használata, amely köthető egy - ideiglenes vagy végleges - tiltás alatt lévő másik felhasználói névhez, ugyancsak a mondott nick azonnali, végleges tiltását vonhatja maga után.


3. Áthelyezések, összevonások, szétválasztások, törlések

a.) Áthelyezés

A moderátorok azokat a topicokat /hozzászólásokat/, amelyeket véleményük szerint nem a topic tartalmának megfelelő fórumon nyitottak, áthelyezik a tematikailag megfelelő fórumokba.

b.) Összevonás

A hasonló tartalommal vagy témára nyitott topicokat a moderátorok összevonják. Az ebben érintett topicoka az elsőként indítottba illesztik be.

c.) Szétválasztás

Az azonos topicban megtett, de a topic témájától lényegesen eltérő témára tett hozzászólásokat a moderátorok szétválaszthatják, a témakörnek új topicot nyithatnak. Az ebben érintett hozzászólásokat az új topicba illesztik be.

d.)Törlés

A már meglévő témára nyitott új topicok, vagy az 1. pontba foglalt hozzászólásokhoz nyitott új topicok törlésre kerülnek.

4. Egyéb intelmek

a.) Téma nyitása előtt légy körültekintő, nézd meg, hogy van -e már nyitva olyan téma, amihez a mondandód illik. Ha bizonytalan vagy, privát üzenetben kérd ki egy moderátor véleményét. "Kezdő fórumozó"-ként csak így nyiss új topikot.

b.) Az "idézet gombot módjával használd. Ha korábbi hozzászólásra szeretnél reflektálni, akkor az idézetből vágd ki azt a részt, amelyikre nem reagálsz.

c.) Tartózkodj a többszörös beidézésektől, mert elveszik a mondanivaló.

d.) Ha az utolsó hozzászólásra szeretnél reagálni, akkor ne idézz!

e). Ne te legyél egy témában az utolsó 5 hozzászóló. Ha te vagy az utolsó hozzászóló és ismét mondandód van, használd a szerkeszt gombot.

KIEGÉSZÍTÉS A JÁTÉKSZERVEZŐK RÉSZÉRE

A jétékszervezői jogosultságodnak akadálya nincsen. Vannak ellenben feltételei. Az általad kitett játékokért Te vagy a felelős! A kintlévő játékokra való rászervezés nem elfogadott dolog ezen a fórumon, ilyen esetben a régebbi játék marad és az újabbat töröljük, hacsak a szervezők egymás közt ezt meg nem beszélik és ezt jelzik a staff felé! Ez alól való kivétel akkor lehetséges, ha a játékok nagy távolságra helyezkednek el egymástól! A másik szervező játékába, regmoduljába való belenyúlás azonnali szervezői jog megvonással jár! Az utánna való esetleges hőbölgés, vita, hiszti a fórumról való kitiltással jár!


Játékkiírásokkal kapcsolatos formai követelmények (Patrol)

A téma megnevezésének az alábbi sorrendben és formában az alábbi információkat kell tartalmaznia:
Dátum Játék címe - Helyszín
Pl.: 2013.06.14. Beszláni túszdráma - Szentkirályszabadja

A játékkiírásnak a komplexitás érdekében a következő alcímeket kell tartalmaznia:
- Fontos információk
- Kerettörténet
- Szemben álló oldalak, oldalmegjelölés (dresscode), feladatok
- Játékmenet, játékleírás
- Térkép, térképmagyarázat
- Medicelés, visszaállás, késelés, dobatás szabályai
- Egyéb játékszabályok (pl.: bb limittel, tárkorlátozással, járműhasználattal kapcsolatos szabályok)
- Rádió csatornakiosztás
- Kötelező felszerelések
- Ajánlott felszerelések

A "Fontos információk" résznek a következő alapinformációkat kell tartalmaznia:
- Szervező(k)
- Szervező(k) elérhetősége
- Játék időpontja, ideje
- Játék helyszíne
- Alkalmazott szabályok (pl.: MASZ, ÁJSZ, stb.)
Továbbá opcionálisan a következőket:
- Helyszín megközelítése
- Regisztrációs díj/belébő
- Létszám megkötés (min./max. létszám)
- Kapu nyitás/zárás
- Játék kezdete/befejezése
- Játék ASGR besorolása

Felhívjuk a tisztelt játékszervezők figyelmét, hogy kiírásukat a fentiek figyelembe vételével tegyék közzé!
Továbbá hogy igyekezzenek a kiírások stilisztikájánál az átláthatóságra, valamint megfogalmazásánál az egyértelműségre törekedni.
Ha ezzel kapcsolatban nehézsége támadna valakinek, használja a "Játékszervezés/Játékok" menü alatt megtalálható "Játék kiírás sablon"-t.
Ennek menete: játékszervezőként megnyitod a témát, rányomsz a lap alján található "Hozzászólás szerkesztése" gombra, kijelölöd a teljes szöveget (Ctrl+A), másolás (Ctrl+C), majd bezárod az oldalt. Megnyitod a saját kiírásod (témád), bemásolod a szöveget (Ctrl+V), szerkeszted.

Fontos, hogy a forrás témát (Játék kiírás sablon) ne szerkeszd!

Ellenkező esetben először felszólításban részesülnek, másodszor a kiírás törlésével kell számolniuk.
Készüljön fel az ítélethozatalra! A törvény Én vagyok!
Get ready for the judgment! I am the law!

Vissza: Szabályzatok!Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég

cron